SALT research // araştırma FERIT F. SAHENK HALL

The library's expansion for dedicated researcher space.

A serene research terrain playing with the reader’s specificity, the adjacent street life and everyday materials.
Sinem Serap Duran
As a hub of research, study and production, SALT research broad audience demanded more space and dedicated researcher's place at the lower level of the landmark Ottoman Bank Building. The new design of the space suggests a continuous ‘setting-scape’ to wonder about and be comfortable for the diverse, often territorial, users. The natural materials of up-cycled paper for carrel acoustic partitions sculpt the transitions of the three halls surrounding the historic built-in safe; the natural birch plywood tables’ coextensive curvy forms generate situational formations so no one seating is alike; and the natural light floods from the street windows giving a sense of animation of the day. 
Photographer: Mustafa-Hazneci
Photographer: Mustafa-Hazneci
Photographer: Mustafa-Hazneci
Photographer: Mustafa-Hazneci
Studio Team: Murat Şanal, Alexis Şanal, Dilşad Aladağ, Barış Harmancı, Begüm Arseven Öner 

You may also like

LocAware // Konum Bilinci
OTIS Istanbul Headquarters // OTIS Genel Müdürlüğü
Hasanpaşa Mahalle, Net 0 Istanbul
Ephemeral Library, VÇMD Dreams to Realities Exhibition
Nese Fabrikası
Pazar // Open-Air Market
Esma Sultan Okulu // Esma Sultan School
Sishane Park // Şişhane Park
HEY! Imaginable Guidelines Istanbul
Istanbul Naval Museum // Istanbul Deniz Müzesi
lala